Ciekawy przepis na rybę z konserwy na ciepło

Jeżeli jesteśmy znudzeni już smakiem ryby z konserwy lub chcielibyśmy po prostu spróbować czegoś nowego, możemy przygotować i zaserwować rybę z konserwy na ciepło. W zasadzie każda ryba z puszki będzie się nadawała do tego celu. Potrzebne będą nam warzywa takie jak cebulka, czosnek, marchewka, pomidor oraz zioła, czyli pietruszka. Wszystko doprawimy solą i pieprzem. Zaczynamy naszą przygodę z rybą z konserwy na ciepło. Pierwszą rzeczą, którą zrobimy będzie pokrojenie naszych warzyw. Staramy się, aby kawałki warzyw nie były duże. Zaczynamy od cebulki, czosnku i marchewki. Wrzucamy na tłuszcz, czyli masło z odrobiną oleju lub oliwy z oliwek. Podsmażamy do uzyskania lekkiej miękkości marchewki. Dodajemy pokrojonego i wcześniej obranego z łupki pomidora. Można po chwili dodać ketchup, a najlepszy byłby domowy. Na samym końcu dodajemy rybę i czekamy aż będzie gorąca. Rybę możemy rozdrobnić. Dodajemy do wszystkiego soli i pieprzu i możemy wykładać na talerz. Jest to ciekawy przepis, który zaskoczy wszystkich.